Reset Password

click to enable zoom
Loading Maps
We didn't find any results
open map
Your search results
26/05/2021

Варна чества 100 години курортен град

Инициативите и тържествата, които са включени в програмата са изключително разнообразни. Началото беше поставено с валидирането на специална пощенска марка, посветена на 100-годишнината от обявяването на Варна за курортен град. Тя представлява стилизирано изображение на емблематичната колонада на входа на Морската градина на фона на хоризонта. Номиналната й стойност е 0.65 лв.

Варна

В програмата ще бъдат включени  също тематични пешеходни турове с пощения на забележителности и уникалната архитектура на града  посветени на развитието на Варна като курортен град.

По случай вековния юбилей Община Варна е подготвила изнесени концерти в курортните комплекси, конкурс на тема „Разкажи своята история, свързана с Варна“ чрез рисунка, есен, разказ, стих, писмо, снимка и др., онлайн игра през септември, както и Гларус-кабаре – ретро спектакъл на Държавния куклен театър, представящ скечове из живота на Варна в 20-30-те години на 20 век.

Любопитна факти и исторически данни за старите варненски заведения и хотели, за морелечението във Варна от края на 19 век, както и какви са  били атракциите и модата по варнеските плажове от преди 100 години можете да научите от visit.varna.bg.

Кулминацията на тържествата ще бъде на 10 юни, а подробната празнична програма ще публикуваме скоро. Ако искате да сте в центъра на събитията, резервирайте някой от нашите централно разположени апартаменти и почувствайте духа на празника!

0 / 5

Your page rank:

Category: Полезно
Сподели