Reset Password

ЧЗВ

03/02/2022 by teviadmin

Често задавани въпроси

Loader image

Да, издаваме фактура за престоя.

В момента апартаменти Теви не разполагат с условия за настаняване на домашни любимци.

Паркирането в центъра на Варна е платено: в делнични дни от 09:00 до 19:00ч  работи синя зона - 1 лв./час

Безплатно паркиране е възможно:  петък от 19:00ч до понеделник 9:00ч, както и през делничните дни от 19:00 до 09:00ч) и на официалните празници.

Може да се ползва платен  паркинг на Община Варна, той се намира на 3 мин от апартаменти Теви.  Цената е 12 лв./ ден.

На разположение на гостите е безплатен WiFi интернет.  Скоростта е 50 Mbit/s.

Да, осигуряваме безплатно ползване на бебешко легло.

За страстните пушачи сме осигури специални места за пушене на терасите във всички студиа и апартаменти.

Плажът се намира на 5 мин от адресът на апартаменти Теви. Ние сме на 700 метра от брега на морето.

Да, възможно е настаняване преди 14:00ч. Това  зависи от заетостта на съответния апартамент или студио и е необходимо допълнително уточнение.

Не се изисква зелен сертификат за настаняване в апартаменти Теви.

Можете да ползвате:

  • автобус №409 - спирката е на изход „Пристигащи“ - посока Център, слизате на спирка“Академия“. Пътувате  30мин. Цената на билета е 1 лв.
  • с такси + от Терминала на летището до апартаменти Теви, пътувате 15 мин.  Цената е около 15 лв.

От жп гара Варна, можете да се ползвате автобус № 20. Спирката се намира пред централният вход на жп гара. Пътувате 10 мин., слизате на спирка „пл.СЪЕДИНЕНИЕ/Червен площад, пресичате на кръстовището и продължавате пеша в обратна посока на движението на автобуса по бул.Цар Освободител точно след 82 метра ще стигнете до бул.Цар Освободител 23Б. Цената на автобусния билет е 1 лв.

Времето във Варна

Историята на Варна

Варна е третият по големина град в България и най-големият град и морски курорт на българското Черноморие и в региона на Северна България. Разположен на стратегическо място във Варненския залив, градът е основен икономически, социален и културен център от почти три хилядолетия. Исторически известен като Одесос (на старогръцки: Ὀδησσός), Варна се развива от тракийско крайбрежно селище до голямо черноморско пристанище. Варна е важен център за бизнес, транспорт, образование, туризъм, развлечения и здравеопазване. Градът е определян като морската столица на България и в него се намират щабквартирата на българските военноморски сили и търговския флот. През 2008 г. Съветът на Европа определя Варна за седалище на Черноморския еврорегион. През 2014 г. Варна е удостоена с титлата Европейска младежка столица за 2017 г. Най-старото златно съкровище в света, принадлежащо на варненската култура, е открито във Варненския некропол и е датирано от 4600-4200 г. пр. н. е. След откриването на Варненския некропол през 1974 г. са намерени 294 погребения, в които има над 3000 златни предмета. == Етимология == Теофан Изповедник за първи път споменава името Варна, както става известен градът, със славянското завладяване на Балканите през VI-VII в. Възможно е името да е от варяжки произход, тъй като варягите в продължение на много години прекосяват Черно море, достигайки до Константинопол през ранното Средновековие. На шведски език värn означава “щит, защита” – следователно Варна може да означава “защитено, укрепено място”.

Полезна информация за Варна

Плажове, Атракциони, Квартали, Заведения, Супермаркети, Паркинги, Болници, Университети, Учлища

0 / 5

Your page rank: