Reset Password

Your search results
19/02/2019

Свободно време

Свободно време

Събрали сме информация за парковете, търговските обекти и плажовете в града ни, за да ви помогнем да организирате по-добре свободното си време, докато сте на почивка във Варна.

ПАРКОВЕ И ГРАДИНИ

Морска градина /Парк Приморски/

Морската градина е един от символите на град Варна. Нейните красиви и прохладни алеи са разположени по цялата крайбрежна алея в града. Тук ще се насладите на поддържаните прекрасни градински площи, тихите алеи, красивата многообразна естествена растителност и множеството културни паметници, намиращи се на територията ѝ.

Повече информация

Парк “Аспарухово”

Аспаруховият парк съществува, благодарение на енергичните усилия на Станчо Савов – кмет на Варна през 1934 г., Карел Шкорпил – директор на Варненския археологически музей, Антон Новак – създателят на Морската градина, инж. Любин Димов, Петър Димков – командир на Осми приморски полк.

Паркът е чудесно място за отдих, почивка и разходки. Алеите са асфалтирани, върху тях са поставени красиви пейки. Дърветата и храстите са осветени с ефектни светлинни решения.

Повече информация

Природен парк “Златни пясъци”

ПП Златни пясъци е най-малкият (13,2 кв. км) от 11-те природни паркове в страната. Намира се на 17 км североизточно от гр. Варна. Разположен е успоредно на морския бряг и обгражда едноименния курортен комплекс.

Природният парк е Защитена зона за опазване на природните местообитания и дивата флора и фауна, част от екологичната мрежа Натура 2000.

Повече информация

Университетска ботаническа градина – Варна

Университетската ботаническа градина в град Варна е първият Eкопарк в страната, хармонично съчетаващ в себе си изкуствени и естествени екосистеми. Паркът е разположен на площ 360 дка. Дендрологичната колекция включва над 300 вида дървета и храсти, тревистите растения са повече от 500 вида.

Екопарк – Варна предлага:

  • ботанически базар (можете да си закупите растения за дома, разсад от декоративни дървета и храсти, произведени в оранжериите на Университетска ботаническа градина Варна)
  • организиране на зелени училища, градински партита, сватбени тържества, семеен пикник, ползване на барбекю кътове, забавни разходки с конски впрягове, уроци по езда
  • турнир по конен спорт за купата на СУ „Св. Климент Охридски” – през м. юли
  • параклис, изграден в най-високата част на градината, с прекрасен панорамен изглед към Варненския залив
  • колекция археологически находки от II-IV в., разкрити на територията на Университетската ботаническа градина Варна: Римска гробница, Делвите, Римска вила.

В градината можете да разгледате колекции лалета, перуники, рози, хемерокалиси, треви, кактуси и сукуленти на открито, лятно цъфтящи видове, водни площи с типично водни и влаголюбиви растения, както и представители на животинския свят, екзотични и непознати дървета и храсти от цял свят.

Повече информация

Работно време и контакти:

април: 08:00 – 18:30 ч.

май и септември: 08:30 – 19:00 ч.

юни: 08:00 – 19:00 ч.

юли, август: 08:00 – 20:00 ч.

октомври: 08:30 – 18:00 ч.

Без почивен ден

Тел. +359 52 361 941, www.ubg-bg.com

МОЛОВЕ, ПАЗАРИ, МАГАЗИНИ

Grand Mall

Grand Mall е най-големият и най-посещаван търговски център във Варна. Магазините тук са повече от 220, а паркоместата – над 1700. Намира се недалеч от центъра на града, с бърз достъп от летището, автогарата, ЖП гарата и основните забележителности на града.

В Grand Mall Varna ще откриете големи световни модни марки като H&M, Zara, Bershka, Pull and Bear, Humanic, Calliope, Stradivarius, Douglas, Camper, Sport Vision, Intersport и др.

Повече информация

Контакти:

ул. Андрей Сахаров 2, Тел. 0700 33 939

Мол Варна ЕАД

Мол Варна осигурява разнообразни възможности за прекарване на свободното време, пазаруване и развлечения, подходящи за всяка възрастова група.

На територията му функционират близо 150 търговски обекта, в които се предлагат стоки на повече от 300 световноизвестни марки, както и редица атракции – детски кът, кино, заведения, клубен бар с touch-screen мултигейминг маси и последно поколение аркадни игри, 10 боулинг писти и зони за билярд, за джага и за еър хокей.

В Мол Варна е и най-модерният фитнес център в града – Fit-Com.

На етаж -2 Фермерският пазар възкресява духа на градската чаршия от 19 век с традиционните продукти на нашите баби, с качеството на прясната натурална храна, с вкуса на старите рецепти и уюта в обстановката на минали столетия.

Търговският център разполага с обширен външен паркинг и подземен паркинг на 3 нива.

Повече информация

Контакти:

бул. Владислав Варненчик 186, Тел. 070013111

Фермерски пазар

Фермерският пазар е разположен на две ключови места в града – Мол Варна и Фестивалния и конгресен център, точно до входа на Морската градина.

На спретнатите дюкяни в стила на 19 век ще намерите: прясно месо и колбаси, натурален зехтин и изобилие от маслини, екзотични сладка, кафе, билки и лечебни чайове, свежи плодове и зеленчуци, мед, ядки, пресен кашкавал и автентично българско сирене, хляб, сладкиши…

Контакти:

МОЛ Варна ЕАД, етаж -2, работно време: всяка събота от 11:00 – 15:00 ч.

бул. Владислав Варненчик 186, Тел. +359 700 13 111

ФКЦ, работно време: лятото, всяка неделя, 11:00 – 18:00 ч.

бул. Сливница 2, Тел. +359 52 685 214

Пазар “Чаталджа”

На пазар „Чаталджа“ ще откриете богато разнообразие от свежи плодове и зеленчуци, готови храни, месо и месни продукти, гъби и всякакви хранителни продукти, както и облекла, обувки, домашни потреби, промишлени стоки и др.

В района на пазара действат сини зони за паркиране по бул. Чаталджа и ул. Цар Асен.

Повече информация

Контакти:

пресечната на бул. Чаталджа и ул. Цар Асен, Тел. 052 603 174

Пазар “Централен”

Пазар „Централен“ е разположен в централната градска част – заключен е в триъгълника между ул. Д-р Пискюлиев, ул. Дрин и ул. Ангел Кънчев. Това е най-големият открит пазар в гр. Варна.

Популярен и като „Колхозен пазар“, на територията му има магазини за: промишлени и хранителни стоки, облекло, обувки, аксесоари, чанти, бански костюми, бебешки и детско-юношески дрехи и аксесоари, парфюми, домашни потреби, железарски инструменти и материали, бърза закуска, млечни продукти, месни продукти, кафе, свежи плодове и зеленчуци, гъби, билки, мед, Рибен пазар, килими, мобилни телефони и аксесоари, ел. материали, прежди и кинкалерия и др.

На пазара или в близост до него има още: зоомагазин, аптека, бижутерии, банка, обекти за различни видове услуги (шивач, ключар, часовникар, фризьор, телефони, обменно бюро, тото пункт, детска кухня).

Повече информация

Контакти:

между улиците Пискюлиев и Дрин, Тел. 052 603 174, www.pazarivarna.com/

Вижте и богат списък с магазини за всичко, което може да ви потрябва във Варна: детски дрехи, обувки и аксесоари, дамско и мъжко облекло, дамски и мъжки дрехи, спортна и специализирана екипировка, техника, услуги, оптики, вино, second hand и др.

ПЛАЖОВЕ

В и около Варна има много плажове, които предлагат различни усещания на жителите и гостите на града. Някои от тях са: Централен, Южен, Рибарски, Офицерски, Чайка, Кабакум, Златни пясъци, Св. Св. Константин и Елена, Слънчев ден, Аспарухово, Св. Илия, Галата, Фичоза, Буните.

Разгледайте интерактивна карта на плажовете в България.

0 / 5

Your page rank:

Category: Полезно
Сподели