Reset Password

click to enable zoom
Loading Maps
We didn't find any results
open map
Your search results
28/03/2024

Eлектрическите тротинетки във Варна с ограничена скорост

🛴🛴🛴Във Варна се въвежда ограничение на скоростта на движение с електрически тротинетки до 25км/ч.
Водачите нямат право да ги управляват по тротоари, в паркове, градини, площади, детски площадки, както и площи, предназначени само за пешеходци, с изключение на обозначените за това места. По тези места тротинетките могат да се движат със скорост до 5 км/ч. На нарушителите ще се налага глоба от 50 лв. и за неправилно паркиране в паркове, градини, детски и спортни площадки, зелени площи, пешеходни пространства, спирки на градския транспорт.
Собствениците или операторите, които предоставят електрически тротинетки под наем, ще бъдат задължени да използват софтуерна технология за ограничаване на скоростта в зависимост от зоните на движение, както и за предотвратяване на паркирането извън определените за това места.
При нарушение на ограничението за скорост имуществената санкция за юридическите лица ще е между 500 и 1 000 лева. За паркиране на електрическо превозно средство извън определените за това места фирмите ще се санкционират с 500 лева, като за повторно нарушение глобата ще бъде в размер между 800 и 2000 лева.
Снимка: Интернет

0 / 5

Your page rank:

Category: Полезно
Сподели