Reset Password

click to enable zoom
Loading Maps
We didn't find any results
open map
Your search results
27/04/2021

Ферия от лалета в ботаническите градини във Варна и Балчик

Над 50 000 лалета са цъфналите лалета  в Ботаническите  градини  във Варна и  Балчик. 32 нови сорта са включени в ПАРАДА НА ЛАЛЕТАТА  за сезон 2021 г. Парадът започва от 20 март 2021 г. и се очаква да приключи около средата на май 2021 г., така че бързайте да не пропуснете тази невероятна красота. Почивните дни около Великден и Гергьовден ден са подходящи за разходка до Варна и Балчик.  Гостите на двата морски града  ще се насладят на красотата в градините, където ще могат да се насладят на 26 сорта ранно цъфтящи лалета-божуровидни, лилиецветни, грейги, ботанически и др. Към този момент теменужки, шибои и карамфил ще допълват цветната феерия.

Екопарк Варна също  посреща своите гости с интересни растителни и животински видове, разходки и отдих сред природата.

В градината могат да се разгледат:

– розариум с над 70 сорта декоративни рози;

– колекция от над 250 сорта ириси;

– градина с хемерокалиси, които всеки ден отварят нетрайните си, но очарователни цветове;

– над 25 сорта хибридни и други видове хемерокалиси;

– лалета – над 50 сорта от всички групи градински лалета

– кактуси и сукуленти;

– колекция „Треви“ – представена от тревисти растения от семействата Житни, Остирицови и Дзукови

– водни площи с типично водни и влаголюбиви растения, както и представители на животинския свят

– екзотични и непознати дървета и храсти от цял свят: морски борове, каменен дъб, дърво-лале, европейска лиственица, метасеквоя, мамонтово дърво, стеркулия, желязно дърво, китайски Мехурник, червен конски кестен и много други

– археологически находки от II-IVв, разкрити на територията на Университетската ботаническа градина: „Делвите”, „Римска гробница”, „Римска вила”, Параклис „Св. Климент Охридски”, който е изграден в най-високата част на градината с прекрасен панорамен изглед към Варненския залив.

Екопарк  Варна е прекрасно място за  организиране на  семеен пикник, ползване на барбекю кътовете, забавни разходки с конски впрягове, уроци по езда и безгрижни детски игри.

Работното  време на Еко парк Варна и Ботаническа градина Балчик е всеки ден от 8:30 до 19:00ч.

А, ако сте решили да прекарате повече дни във Варна, ние с удоволствие ще Ви посрещнем в нашите комфортни и слънчеви апартаменти Теви. Те се намират на метри от Морска градина във Врана, а там също има грасиви градини с лалета и забавления за малки и големи.

 

0 / 5

Your page rank:

Category: Полезно
Сподели